ICE CUP 2012

14.01.2012 22:30

    Za jasného a lehce mrazivého počasí se v Dolním Hradišti sešlo celkem 15 týmů natěšených hasičů, kteří se i v tomto období nebojí ponořit do ledové vody. Konal se zde totiž již VIII. ročník soutěže v zimním pořárním útoku ICE CUP 2012.

 

 

    Soutěže, která se koná přímo uprostřed obce se zůčastnilo 13 týmů mužů a 2 týmy žen z různých koutů západních Čech. Běhalo se podle pravidel Západočeské hasičské ligy, na 2B pro obě kategorie. Jako první se na start postavili hasiči z Brodeslav a nastavili laťku na pěkných 17,46 s. Dále šlo vše jako po másle. Změnu v pořadí na prvním místě přinesl pokus SDH Prapořiště, který činil 17,11 s. Na pravém proudu jsme mohli vidět dokonce čas 15,82 s! 

   

    Mezi ženami se lépe vedlo holkám z Chotíkova - čas 45,57 s. I když pokus nevyšel ani jednomu týmu na 100 %. Na závěr se připravovali ještě obhájci loňského vítězství a držitelé putovního sněhuláka SDH Žákava a po nich domácí Dolní Hradiště. Pokus Žákavských kluků vyšel perfektně a čas se zastavil na 16.22 s. Tímto se také ujali vedoucí pozice, z které je mohli sesadit ještě domácí. Nechybělo mnoho a mohli se domácí premiérově těšit z vítězství. Čas 16,74 s však stačil "pouze" na druhé místo.

    

     

 

    Po ukončení posledního pokusu následovalo vyhodnocení na sále místního kulturního zařízení. Podle reakcí závodníků, můžeme letošní ročník považovat za úspěšný a těšit se, že se za rok opět v druhém lednovém týdnu sejdeme v Dolním Hradišti. Děkujeme všem za účast.

 

    Konečné pořadí na medailových pozicích:

Muži: 1. Žákava, 2. Dolní Hradiště, 3. Prapořiště

Ženy: 1. Chotíkov, 2. Obora

 

 

 

Letošní ročník Ice Cupu je za námi, fotky najdete ve fotogalerii.

Výsledky stahujte    zde Ice Cup 2012 výsledky.xls (17,5 kB)   .

 

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

SDH Dolní Hradiště Dolní Hradiště
331 51 KAZNĚJOV